top of page

ONZE DOELGROEPEN

Waar het allemaal om draait

Onze sociale doelgroepen vormen de kern van onze werking.  Eenmaal per maand komen we op zondagnamiddag samen bij een van onze projecten en steken we zelf de handen uit de mouwen. Deze activiteiten kunnen heel uiteenlopend zijn. Heb je zin om eens te komen kijken hoe zo’n sociale activiteit van onze club er aan toe gaat, stuur ons dan even een mailtje.

We staan ook open om onze schouders onder bijkomende projecten en doelgroepen te zetten. Voor meer informatie hieromtrent, contacteer je ons best via het e-mailadres.

Hieronder alvast een voorsmaakje van onze lopende projecten!

whatsapp_zoo_sept_2020.jpg
72568362_2386435684785076_86858903762103

Clara Fey

Onze Leo groep werkt samen met het Orthopedagogisch Centrum Clara Fey. Dat centrum biedt begeleiding en ondersteuning aan jongeren die zich in een moeilijke familiale situatie bevinden of geconfronteerd worden met andere probleemsituaties. Voor deze kinderen biedt Clara Fey een thuis en bovendien werken zij aan de bemiddeling om de familiale conflictsituaties op te lossen.

Onze Leo groep staat reeds vele jaren paraat om samen met de kinderen een stap in de wereld te zetten en hen te laten genieten van het kind zijn. Door een resem aan leuke activiteiten met hen te doen, bouwen we een band op met de kinderen, leren we hen beter kennen en bieden we steeds een luisterend oor. Dit alles combineren we uiteraard met een leuke dag vol ontdekkingen.

Naast de sociale activiteiten zijn we actief bezig met fondsenwerving en de uitwerking van structurele oplossingen in de werking van Clara Fey. Zo financierden we in het verleden de aankoop van nieuwe meubels en zetten we een heuse kledingactie op poten.

Think Out Of The Box

Ons tweede project is TOOTB, ook wel het Vriendenhuis genoemd. Het Vriendenhuis biedt een warme thuis aan 12 personen met een verstandelijke beperking. 

Het project is opgericht door de ouders van deze jongeren, die met hun handen in het haar naar een oplossing zochten toen hun kinderen de leeftijd van 21 jaar bereikt hadden. Het nijpend tekort aan plaatsen in dagcentra en andere voorzieningen zorgde ervoor dat de ouders zelf met een oplossing kwamen. Ze creëerden  een huis voor hun kinderen, waar ze samen met vrienden gelukkig kunnen zijn en verder kunnen bouwen aan hun toekomst. Ondersteuning van professionele organisaties is voorzien zodat kwaliteitsvolle zorg en begeleiding gegarandeerd is. 

Als club zorgen wij ervoor dat het Vriendenhuis er meteen nog een groep vrienden bijkrijgt. Wij bezorgen hen af en toe een fijne dagbesteding door samen te knutselen, spelletjes te spelen, te bakken of op stap te gaan.  Ook steken we graag een handje toe wanneer zij zelf iets organiseren bv. tijdens hun jaarlijkse kerstmarkt.

Sociaal december

Voor ons sociaal met Clara Fey gebruikten we de magische December combinatie van een warme chocomelk en een goede speeldag in het Middelheim park te Antwerpen! Blije gezichten, ontspannen kinderen en bij de grote sommige het kind nog eens in zichzelf ontdekt te hebben, mogen we zeggen dat dit sociaal weer meer dan geslaagd was!

Wil jij ook eens deel uitmaken van een leuke groep en je steentje bijdragen aan een groter geheel? Twijfel dan zeker niet om ons een berichtje te sturen!

Vele leo groetjes & nog fijne eindejaarsfeesten gewenst van Leo club Antwerpen Voorkempen

bottom of page