top of page
WhatsApp Image 2019-11-29 at 23.47.58.jp

Leo Club Antwerpen Voorkempen

Onze club werd opgericht in 1974 en is daarmee één van de oudste Leo Clubs van België. Onze uitgebreide ledengroep werkt samen met twee sociale doelen in onze regio zijnde Clara Fey en het Vriendenhuis.

 

Wij kunnen steeds rekenen op onze peterclub Lions Club Antwerpen Voorkempen en op onze oud-leden. 

Vergaderingen, sociale evenementen en gewoon samen uitgaan, ... onze agenda is goed gevuld om het beste uit het Leo zijn te kunnen halen.

Lions Club Antwerpen Voorkempen : Onze peterclub...

In 1969 werd op initiatief van de Lions Club Antwerpen – Marnix een aantal Voorkempenaars aangesproken om een nieuwe Lions club op te richten. Charter vond plaats op 31 oktober 1970. 

De oorspronkelijke doelstelling van de nieuwe club was voornamelijk gericht op culturele en educatieve doelstellingen. De volgende projecten werden tot een goed einde gebracht:

  • het inrichten van taalcursussen (Frans en Engels) in Loenhout en Sint Lenaarts; de uitvoering in verschillende gemeenten van de Mattheus Passion van J.S. Bach, met dia’s en teksten voorgedragen door Julien Schoenaerts; het instellen van een prijs voor figuratieve kunst, later omgevormd tot de nog steeds bestaande Prijs voor Akwarel;

Lions Club Antwerpen Voorkempen stond later zelf aan de doopvont van Lions club Moerland en Lions club Hoogstraten Markland.

Ontdek onze peterclub:

Lions Club Antwerpen Voorkempen
bottom of page